Online platformen

Het afgelopen decennium maken online platformen een flinke groeispurt. Inmiddels zijn ze overal. Van retailplatformen tot platformen voor taxiritten en overnachtingen. Steeds meer organisaties zetten succesvol in op platformisering en verbinden vraag en aanbod online met elkaar. Er liggen volop kansen. Ook voor jouw bedrijf.

Wat is platformisering?

Platformisering is de overstap van traditionele bedrijfsmodellen naar platformbedrijfsmodellen. Platformen functioneren daarbij als een online marktplaats. Ze faciliteren burgers, consumenten, bedrijven, organisaties en overheden o.a. om informatie en kennis uit te wisselen en vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Word jij de nieuwe Airbnb?

Bestaande succesvolle platformen hebben inmiddels aangetoond dat je met innovatieve technologie in korte tijd een enorm marktaandeel kunt krijgen. Bekende internationale voorbeelden zijn Uber en Airbnb. In Nederland kennen we platformen als Werkspot, Bol.com en Marktplaats.

Bij Moose hebben we ruim 8 jaar ervaring in het ontwikkelen van digitale platformen. Van platformen die het onderwijs en bedrijfsleven met elkaar verbinden tot platformen in de zorg en reissector. Wij helpen je een succesvol digitaal platform te ontwikkelen.

Door de ogen van jouw doelgroep kijken wij naar jouw wereld

In alles wat wij ontwikkelen staat jouw doelgroep centraal. Het draait het om verbeeldingskracht. Hoe beter wij de wensen, behoeften en pijnpunten van jouw doelgroep kennen, beter wij hun gedrag kunnen begrijpen en beïnvloeden. Én hen een plezierige digitale beleving kunnen bieden.

Igor Verettas

Manager Onderwijs & Ontwikkeling SaKS

Samen met Moose hebben we een zeer waardevol platform ontwikkeld, waar scholen en talent binnen en buiten de school elkaar kunnen vinden voor betekenisvol onderwijs.

Wij geloven in de kracht van samenwerking

Vertel ons jouw verhaal, je bedrijfsdoelstellingen en wat de rol van jouw platform is in jouw strategie. Zo brengen we jouw kennis van het bedrijf, markt en klant samen met onze kennis en ervaring in het digitale landschap. En zetten we alles op alles om jouw doelstellingen te behalen. Samen creëren we impact.

Stap voor stap en snel resultaat

Door onze agile aanpak van brainstormen, ontwerpen, ontwikkelen, testen, leren en doorontwikkelen, hebben we snel resultaat. In slechts 4 tot 6 weken kunnen we een werkend platform opleveren. En nog belangrijker, we doen dit binnen budget en ontwikkelen alleen dat wat écht waarde toevoegt.

Meer weten over platformisering?

Download de whitepaper ‘Platformisering in 2024, vijf belangrijke criteria.’