Cases

De Delftse Bedrijvendagen (TU Delft)

Nieuw digitaal platform voorgrootste carrièrebeurs Benelux

Klant
De Delftse Bedrijvendagen (TU Delft)
Branche
Onderwijs & Events
Services
  • Strategie & Advies
  • Technologie & Development
De Delftse Bedrijvendagen (TU Delft)

Organisatie optimaal ondersteunen

Met ruim 3.000 deelnemende studenten en 165 bedrijven, is De Delftse Bedrijven Dagen (DDB, TU Delft) het grootste technische carrière evenement van de Benelux. Bij de organisatie en coördinatie hiervan komt dan ook veel kijken. Van de praktische organisatie, communicatie met en tussen bedrijven en studenten tot aan contracten en betalingen. Om dit werk optimaal te faciliteren zocht het bestuur van DDB naar een digitale partner, waarmee zij een nieuw en schaalbaar digitaal platform konden ontwikkelen. Zo ontstond een intensieve samenwerking tussen Moose en DDB.

Tijdrovende processen automatiseren

Het nieuwe platform moest zowel het bestuur als de bedrijven en studenten ondersteunen in de organisatie en deelname aan de evenementen. Dat betekent veel verschillende gebruikers, ieder met eigen behoeften en wensen. Die brachten we in kaart via interviews en observaties tijdens de evenementen. Waar is behoefte aan? Hoe gebruikten zij het oude platform, wat misten zij daaraan of vonden zij juist prettig? Welke processen kosten nu veel tijd en kunnen geautomatiseerd worden? Deze informatie was de basis voor de inrichting en functionaliteiten van het nieuwe platform. Zo bleek dat er een flinke efficiencyslag te maken was, door het automatiseren en koppelen van processen. Dit zou ieder veel tijd, frustratie en kosten schelen.

De ontwikkeling van het platform organiseerden we in korte sprints van twee weken. Zo stond er binnen no-time een eerste versie van het nieuwe platform, waar het bestuur en de deelnemers direct gebruik van konden maken. Ondertussen werd er flink doorontwikkeld op basis van feedback van het bestuur, studenten en bedrijven. Zo ontwikkelden we stap voor stap verder en namen we voortschrijdend inzicht en nieuwe wensen van gebruikers direct mee.

David de Jong

Bestuur De Delftse Bedrijvendagen

avatar

De organisatie van de Delftse Bedrijvendagen en de communicatie tussen 165 bedrijven en 3000 studenten verloopt nu grotendeels geautomatiseerd. Dat heeft onze workflow aanzienlijk verbeterd.

Veel werk uit handen

Het nieuwe digitale platform is echt het centrale punt voor alle zaken rondom de organisatie en de deelname aan De Delftse Bedrijvendagen. De aanmelding van bedrijven en studenten verloopt een stuk sneller en soepeler, evenals de communicatie met deelnemers.

Ook neemt het platform veel werk uit handen van zowel het bestuur als deelnemers, door het automatiseren van processen en onnodige handmatige handelingen. Dit bespaart hen veel tijd, kosten en frustratie.

avatar

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik help je graag verder en kan je alles vertellen over onze projecten en werkwijze!