Cases

Waboplast

Waboplast automatiseert met een nieuw productie- en planningssysteem.

Klant
Waboplast
Branche
Maakindustrie
Services
  • Strategie & Advies
  • Design
  • Technologie & Development
Waboplast

Een systeem dat handmatige processen automatiseert

Waboplast is een van de meest veelzijdige producenten van kunststof maatwerk in Nederland. Het heeft ambities en wil verder groeien. Doordat de vraag naar maatwerk producten jaarlijks toeneemt, resulteerde dat in meer handmatige en repeterende handelingen voor de productie- en planningsafdeling. Dit was uiteraard goed nieuws, maar betekende ook een aanzienlijk hogere werkdruk.

Dit was voor Waboplast aanleiding om Moose in te schakelen voor de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke bedrijfsapplicatie dat het werk van collega’s in verschillende functies ondersteunt en automatiseert.

Het probleem:

Handmatige en repeterende handelingen

De planningsafdeling moest in veel verschillende systemen werken en minimaal 10 keer per dag de werkvloer op om de status van een order per collega op te halen. Dit resulteerde er o.a. in dat het veel tijd kost om orders te plannen, wijzigen en de status van een order te monitoren; ruim 2 uur per dag per planner. Door gebrek aan tijd raakten klanten ontevreden omdat de status van orders en daarmee de leverbetrouwbaarheid niet altijd accuraat was.

De productieafdeling had daarnaast veel tijd en handmatige handelingen nodig om de benodigde informatie van de order te verzamelen alvorens de productie kon starten. De informatie stond op verschillende plekken waaronder het ERP systeem, papieren werkopdrachten en diverse werkbestanden op een interne gedeelde schijf. Anderzijds ging er veel tijd verloren bij het mondeling overdragen van informatie van afdeling A naar afdeling B. Met als resultaat dat werk vaak stil kwam te liggen of doordat activiteiten op elkaar moesten wachten. Dit alles nam ruim 1,5 uur per dag in beslag per collega.

Mick Doets

Directeur

Doordat Moose onze bedrijfsprocessen snel begreep, waren zij een echte sparringpartner in de ontwikkeling van de applicatie. Dit in combinatie met hun open mindset en creativiteit zorgde voor een goede samenwerking en een eindresultaat waar wij zeer over te spreken zijn.

Onze oplossing:

Procesautomatisering via een slimme bedrijfsapplicatie

Conclusie was dat het proces een stuk efficiënter én klantgerichter gemaakt kon worden. Tijdens een uitgebreide inventarisatiefase (Discovery Workshop) in co-creatie met de medewerkers van Waboplast, is ons projectteam gestart met de ontwikkeling van een innovatieve productie- en planningssysteem.

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke bedrijfsapplicatie dat stand-alone op de werkvloer draait en tegelijkertijd gekoppeld is aan het bestaande ERP-systeem SAP, wat de informatiestroom tussen kantoor en werkvloer aanzienlijk verbetert. De bedrijfsapplicatie biedt de volgende voordelen:

  • Elke vakman op de productieafdeling heeft een tablet met de bedrijfsapplicatie naast zijn machine;
  • De planners kunnen vanuit de applicatie een planning maken per vakman;
  • De vakman ziet continu een overzicht van de werkorders op volgorde van prioriteit;
  • De vakman heeft met één druk op de knop toegang tot de orderinformatie en werkbestanden;
  • De vakman kan de status van een order realtime bijwerken;
  • De vakman kan de informatie van een order digitaal overdragen aan andere collega’s zodat er geen loopbewegingen meer zijn;
  • Alle informatie en order statussen die een vakman invoert is direct inzichtelijk voor de planners op kantoor zodat zij de status van een order realtime kunnen monitoren.

Het resultaat:

Tijdsbesparing en verhoging van medewerkerstevredenheid

Door de digitalisering en betere ondersteuning van werkprocessen, levert het nieuwe systeem Waboplast een enorme efficiëntiewinst op. De gebruiksvriendelijke applicatie sluit naadloos aan op de werkwijzen van de medewerkers, waardoor het niet alleen prettiger en sneller werkt maar er ook minder fouten ontstaan. In totaal bespaart Waboplast op de werkvloer 1 uur per medewerker per dag, wat uitkomt op 30 tot 40 uur per week. Daarnaast bespaart de planningsafdeling ook veel tijd doordat er minder overleg nodig is en er geen loopbewegingen meer nodig zijn met de komst van de applicatie.

Naast een substantiële tijds- en kostenbesparing kan Waboplast een hogere leverbetrouwbaarheid garanderen en is de medewerkerstevredenheid aanzienlijk toegenomen.

avatar

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik help je graag verder en kan je alles vertellen over onze projecten en werkwijze!