Cases

Waboplast

Waboplast gaat voor groei met eennieuw productie- en planningssysteem.

Klant
Waboplast
Branche
Maakindustrie
Services
  • Strategie & Advies
  • Design
  • Technologie & Development
Waboplast

Een systeem dat meegroeit

Waboplast is een van de meest veelzijdige producenten van kunststof maatwerk in Nederland. Het heeft ambities en wil verder groeien. Daar hoort een productie- en planningssysteem bij dat met hen mee kan groeien. Waboplast schakelde Moose in voor de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk systeem dat het werk van collega’s in verschillende functies ondersteunt.

Aanvulling bestaande ERP systeem

Het nieuwe systeem kent veel verschillende gebruikers, zowel op de werkvloer als op kantoor. Veel verschillende gebruikers, betekent veel verschillende behoeften en werkwijzen. Via interviews, gebruikerstesten en observaties op de werkvloer hebben we die behoeften en werkwijzen achterhaald, net als de bedrijfsdoelstellingen. Wat werkt wel en niet? Deze bevindingen vormden de basis voor het design en de werking van het nieuwe systeem.

In de ontwikkeling kozen we voor een stapsgewijze methode, waardoor Waboplast al snel met een eerste versie kon werken en wij gaandeweg feedback verzamelden en doorontwikkelden.

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke interface dat stand-alone op de werkvloer draait en tegelijkertijd gekoppeld is aan het bestaande ERP-systeem, wat de informatiestroom tussen kantoor en werkvloer aanzienlijk verbetert.

Mick Doets

Bedrijfsleider

Doordat Moose onze bedrijfsprocessen snel begreep, waren zij een echte sparringpartner in de ontwikkeling van de applicatie. Dit in combinatie met hun open mindset en creativiteit zorgde voor een goede samenwerking en een eindresultaat waar wij zeer over te spreken zijn.

Efficiëntiewinst

Door de digitalisering en betere ondersteuning van werkprocessen, levert het nieuwe systeem Waboplast een enorme efficiëntiewinst op. De gebruiksvriendelijke interface sluit naadloos aan op de werkwijzen van de medewerkers, waardoor het niet alleen prettiger en sneller werkt maar er ook minder fouten ontstaan. Verder is er nu meer en real-time data beschikbaar, wat waardevolle inzichten en sturingsmogelijkheden geeft om de ambities van Waboplast waar te maken.

avatar

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik help je graag verder en kan je alles vertellen over onze projecten en werkwijze!