Cases

Green Simplicity

Aansturing klimaatcellen en sensorenvia gebruiksvriendelijke applicatie

Klant
Green Simplicity
Branche
Agrarische sector
Services
  • Strategie & Advies
  • Design
  • Technologie & Development
Green Simplicity

Experimenten aansturen

Green Simplicity installeert LED Research klimaatcellen in de tuinbouwsector, waarmee telers kunnen experimenten met de meest rendabele manier om gewassen te laten groeien. Om deze klimaatcellen eenvoudig aan te sturen, vroeg Green Simplicity ons een gebruiksvriendelijke app te ontwikkelen, waarmee de telers de klimaatcellen (op afstand) eenvoudig kunnen aansturen en data ontvangen over het verloop van hun experimenten.

Controle en inzicht door data

Naast het opzetten van de technische koppeling tussen de klimaatcellen en de applicatie, draaide het in de ontwikkelfase om het werk en de behoeften van de telers. Zij moesten immers met de applicatie aan de slag. Hoe gaan zij te werk? In welke situaties gebruiken zij de applicatie? Die observaties en behoeften vormden de basis voor het design en de werking van de applicatie.

Via de applicatie kan de teler de klimaatcellen aansturen en bepalen welk recept (water, licht, grondstoffen) een plant of gewas ontvangt. Dat gebeurt via een maatwerk connectie (API). Tegelijkertijd krijgt de applicatie data terug van de klimaatcomputer over de sensoren, wat de teler de benodigde inzicht geeft over het experiment.

Wessel van Paassen

Director Green Simplicity

avatar

De app die Moose voor ons ontwikkelde versterkt onze innovatieve uitstraling en het brengt onze systemen echt naar een hoger niveau. En heel erg belangrijk, onze klanten vinden de app heel prettig om mee te werken.

Maximale productie

Met de applicatie kunnen telers eenvoudig en direct alle experimenten (op afstand) aansturen en wijzigen. Ook als het gaat om tientallen experimenten tegelijkertijd. Via klimaatgrafieken in de app kan de teler precies zien wat er is ingesteld. Zo hebben de telers een duidelijk overzicht van wat er in de kas gebeurt is en welk recept resulteert in maximale productie.

avatar

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik help je graag verder en kan je alles vertellen over onze projecten en werkwijze!