Cases

Hitachi

Dé website voor de juistemobiliteitsoplossing.

Klant
Hitachi
Branche
Mobiliteit
Services
  • Strategie & Advies
  • Technologie & Development
Hitachi

Versterken online positie

Leasemaatschappijen Noordlease en Leasevisie gingen in juli 2018 samen verder als Hitachi Capital Mobility (HCM), dochteronderneming van Hitachi Capital Corporation uit Japan. Als innovatieve aanbieder van eigentijdse mobiliteitsoplossingen hebben zij mooie toekomstplannen. Zo wordt HCM de komende jaren nationaal en internationaal verder uitgebouwd met een breder dienstenportfolio en meerdere Europese vestigingen.

Voor de realisatie van deze plannen vroegen zij Moose als strategisch partner voor het versterken van hun online positie, o.a. door de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke website die bedrijven en particulieren helpt met het begeleiden naar passende mobiliteitsoplossingen.

Veel doelgroepen. Eén website.

In nauwe samenwerking met het HCM team ontwikkelden we in slechts 1,5 maand een nieuwe gebruiksvriendelijke website, waarin de websites en dienstverlening van de twee afzonderlijke leasemaatschappijen samenkwamen. In co-creatie met het team van HCM werkten we de design principes, contentstrategie en een blauwdruk uit. Het grote aantal doelgroepen, ieder met hun eigen behoeften, speelden hierin een belangrijke rol. De doelgroepen variëren van wagenparkbeheerders en zakelijke berijders, tot particulieren die interesse hebben in het private leasen van een auto of fiets.

In het design kozen we voor de kunst van het weglaten. Minder tekst, meer beeld en een eenvoudige menustructuur. Volledig passend bij de identiteit van het nieuwe merk en de huisstijlrichtlijnen van de corporate organisatie Hitachi.

Door diverse koppelingen aan ‘de achterkant’ automatiseerden we een flink aantal werkprocessen. Zo wordt het aanbod van auto’s dagelijks automatisch geupdate en offerte-aanvragen, vacatures en klantenservice gerelateerde vragen automatisch ingeschoten in het CRM, zodat ze direct opgevolgd kunnen worden. Via een gebruiksvriendelijk CMS kan het marketingteam van HCM de website volledig beheren.

Peter Visser

Commercieel Directeur Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V.

avatar

Vanaf het eerste moment heeft Moose zich positief onderscheiden. Een kundig team, die onze vraag en ons bedrijf begrijpen. Ze zijn eigenwijs genoeg om een tegenvoorstel te doen en ons te overtuigen vanuit hun expertise. Kortom, Moose is een uitstekende partner waarmee we nog lange tijd verwachten samen te werken.

Klaar voor de toekomst

Samen met Hitachi Capital Mobility hebben we een gebruiksvriendelijke website gelanceerd met een aanbod van meer dan 7.000 modellen en 40 automerken. Daarnaast beschikt de website over een compleet producten- en dienstenaanbod, een uitgebreide klantenservice en eigentijdse mobiliteitsoplossingen. Zo hebben wagenparkbeheerders, berijders en potentiële klanten alle relevante informatie binnen handbereik en staat er een website die klaar is voor de toekomst.

avatar

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik help je graag verder en kan je alles vertellen over onze projecten en werkwijze!