Cases

Business Days Twente - Universiteit Twente

Digitaal platform voor de carrièrebeurs van Universiteit Twente

Klant
Business Days Twente (Universiteit Twente)
Branche
Onderwijs & Events
Services
 • Strategie & Design
 • Technologie & Development
 • Gebruikerstests
Business Days Twente - Universiteit Twente

Een platform dat handmatige processen automatiseert

Met 2.500 deelnemende studenten en 160 bedrijven is Business Days Twente (Universiteit Twente) inmiddels uitgegroeid tot het grootste carrière-evenement van Nederland.

Om het faciliteren van de evenementen zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken is Moose als digitale partner gevraagd om een gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en innovatief digitaal platform te ontwikkelen. Een platform dat fungeert als leidraad voor het bestuur, de studenten en bedrijven tijdens een jaar vol evenementen. Daarnaast dient het platform het werk van alle gebruikers in hun verschillende functies te ondersteun en automatiseren.

Het probleem:

De eindgebruikers écht begrijpen

Bij de organisatie en coördinatie van het jaarlijkse evenement komt veel kijken. Van de praktische organisatie, communicatie met én tussen 160 bedrijven en 2.500 studenten tot aan het faciliteren van duizenden afspraken, contracten en betalingen voor verschillende type gebruikers, ieder met zijn eigen pijnpunten en behoeften.

Kenmerkend voor onze werkwijze zijn wij gestart met de wereld te bekijken door de ogen van de eindgebruikers totdat wij hen écht begrepen. Via interviews en observaties tijdens de evenementen brachten wij de behoeften en pijnpunten van de verschillende eindgebruikers in kaart. Hoe gebruikten zij het oude platform, wat misten zij daaraan of vonden zij juist prettig? Welke processen kosten nu veel tijd en kunnen geautomatiseerd worden? Waar is behoefte aan? De verkregen inzichten waren de basis voor de inrichting en functionaliteiten van het nieuwe platform.

Zo bleek allereerst dat er een flinke efficiencyslag te maken was omdat verschillende repeterende handelingen geautomatiseerd konden worden. Daarnaast bleek de ‘mijn omgeving’ voor bedrijven en studenten zeer ongebruiksvriendelijk te zijn. Dit resulteerde niet alleen in onduidelijkheid, frustratie en ontevredenheid bij bedrijven en studenten, maar ook in een onnodige belasting en werkdruk bij de organisatie omdat zij duizenden studenten en honderden bedrijven jaarlijks moesten helpen met het beantwoorden van vragen en begeleiden bij diverse processen gedurende de evenementen.

Lars Lubbers

Bestuur Business Days Twente

avatar

Het door Moose ontwikkelde platform heeft ervoor gezorgd dat het organiseren van ons evenement een stuk efficiënter verloopt. Met het nette inschrijfportaal, een ‘mijn omgeving’ voor bedrijven en studenten, kunnen wij altijd met één druk op de knop zien hoe alles ervoor staat. Dit sluit perfect aan op de nieuwe door Moose ontwikkelde website waarop studenten alle benodigde informatie op een overzichtelijke manier kunnen bekijken. Hierdoor verloopt het organiseren van de Business Days Twente met ruim 170 bedrijven en meer dan 2.500 studenten per jaar grotendeels geautomatiseerd.

Onze oplossing:

Tijdrovende processen automatiseren

Het online platform bestaat uit drie hoofdonderdelen. We zijn gestart met het ontwerpen, ontwikkelen en lanceren van de beheeromgeving voor de organisatie. De nieuwe beheeromgeving faciliteert de organisatie onder andere bij:

 • Het plannen en beheren van beurslocaties, beursdata en deadlines;
 • Het beheren en uitnodigen van bedrijven;
 • Het beheren van kosten en financiële transacties;
 • Het matchingsproces tussen deelnemende organisaties en studenten;
 • Alle processen rondom het faciliteren van het evenement;
 • De organisatie van de Company Experience Weeks.

Dashboard voor bedrijven en studenten

Na het lanceren van de beheeromgeving zijn we gestart met de andere twee onderdelen van het platform. De ‘mijn omgeving’ voor studenten en bedrijven heeft niet alleen een compleet nieuwe uitstraling gekregen met als doel om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren, ook de functionaliteiten zijn aanzienlijk verbeterd door ze volledig aan te laten sluiten op de verwachtingen en behoeften van de eindgebruikers, waaronder:

 • Een gepersonaliseerde ‘mijn omgeving’ voor studenten en bedrijven;
 • Een – op maat gemaakt – volledig geautomatiseerd aanmeldproces;
 • Een gepersonaliseerd notificatiesysteem dat automatisch reminders en meldingen verstuurt;
 • Een matchingssysteem waarmee studenten en bedrijven aan elkaar gekoppeld worden a.d.v. hun opgegeven voorkeuren.

Het resultaat:

Tijdsbesparing en meer gebruikersgemak

Vanaf heden is het nieuwe platform het centrale punt voor alle zaken rondom de organisatie en de deelname aan de carrièrebeurs van de Universiteit Twente. Het platform neemt veel werk uit handen van zowel de organisatie als deelnemers doordat de meest tijdrovende en handmatige handelingen en processen volledig zijn geautomatiseerd. Dit resulteert in de volgende resultaten en voordelen:

 • Een vernieuwd en getroomlijnd aanmeldprocess wat het voor studenten en bedrijven eenvoudig maakt om deel te nemen aan de evenementen van Business Days Twente;
 • Een grote besparing in tijd voor de organisatie doordat veel handmatig en repeterende taken en processen volledig zijn geautomatiseerd;
 • Voor zowel bedrijven als studenten een verbeterde gebruikerservaring binnen hun eigen afgeschermde dashboard. Dit maakt het deelnemen en aangeven van voorkeuren een aangename ervaring;
 • Een sterk verbeterde beleving voor potentiële bezoekers door de compleet vernieuwde publieke website dat aansluit bij wat Business Days Twente wilt uitstralen;
 • Een krachtig, stabiel en schaalbaar digitaal landschap waarmee de organisatie Business Days Twente klaar is voor de toekomst.
avatar

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik help je graag verder en kan je alles vertellen over onze projecten en werkwijze!