Bij de organisatie en coördinatie van het jaarlijkse evenement komt veel kijken. Van de praktische organisatie, communicatie met én tussen 160 bedrijven en 2.500 studenten tot aan het faciliteren van duizenden afspraken, contracten en betalingen voor verschillende type gebruikers, ieder met zijn eigen pijnpunten en behoeften.
Kenmerkend voor onze werkwijze zijn wij gestart met de wereld te bekijken door de ogen van de eindgebruikers totdat wij hen écht begrepen. Via interviews en observaties tijdens de evenementen brachten wij de behoeften en pijnpunten van de verschillende eindgebruikers in kaart. Hoe gebruikten zij het oude platform, wat misten zij daaraan of vonden zij juist prettig? Welke processen kosten nu veel tijd en kunnen geautomatiseerd worden? Waar is behoefte aan? De verkregen inzichten waren de basis voor de inrichting en functionaliteiten van het nieuwe platform.
Zo bleek allereerst dat er een flinke efficiencyslag te maken was omdat verschillende repeterende handelingen geautomatiseerd konden worden. Daarnaast bleek de ‘mijn omgeving’ voor bedrijven en studenten zeer ongebruiksvriendelijk te zijn. Dit resulteerde niet alleen in onduidelijkheid, frustratie en ontevredenheid bij bedrijven en studenten, maar ook in een onnodige belasting en werkdruk bij de organisatie omdat zij duizenden studenten en honderden bedrijven jaarlijks moesten helpen met het beantwoorden van vragen en begeleiden bij diverse processen gedurende de evenementen.