Wat is het Internet of Things?

Geplaatst op 2020-02-12

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van apparaten, objecten of andere dingen die met elkaar in verbinding staan. En voorzien zijn van sensoren en processors waardoor ze continue data kunnen verzamelen en uitwisselen, zodat ze slimmer kunnen werken.

Het Internet of Things (IoT) is onderdeel van de digitale transformatie waarin we ons op dit moment bevinden. Steeds meer apparaten staan met elkaar in verbinding en wisselen data uit, zodat ze slimmer kunnen werken. De mogelijkheden van het internet of things zijn eindeloos.

Vanaf 2022 is IoT niet meer weg te denken

IoT is geen hype, maar een technologie die blijft en grote impact zal hebben op bedrijven en de samenleving. Bedrijven die niet of te laat inspringen op deze technologie, gaan het al snel verliezen van concurrenten die wel de vruchten plukken van IoT. Zo kan IoT significant bijdragen aan het verhogen van de productiviteit en efficiëntie, voorspellen van situaties en het verminderen van de bedrijfskosten.

Voorbeelden van slimme IoT toepassingen

De slimme Nest thermostaat, een koelkast die automatisch voedingsmiddelen bestelt als ze op zijn of een app om jouw auto op afstand te kunnen voorverwarmen. Maar denk ook aan het voeren van preventief onderhoud doordat machines op afstand uitgelezen kunnen worden en de data via een online dashboard toegankelijk gemaakt kan worden. Een paar jaar geleden leek het toekomstmuziek, maar inmiddels zijn de technische mogelijkheden van IoT oneindig.

Ben je benieuwd welke kansen er liggen binnen jouw organisatie op gebied van Internet of Things. Neem dan contact met ons op, we gaan graag met jou in gesprek!