Nieuwe corporate en werkenbij-site voor Kappé

Geplaatst op 2019-06-17

Kappé International, in Nederland vooral bekend door hun See Buy Fly en zonnebrillen winkels op Schiphol, wil haar online merkidentiteit verbeteren. Daarom vroeg Kappé ons een nieuwe corporate en werkenbij-website te ontwikkelen.

Van herenkapsalon tot internationaal bedrijf
In 1950 startte dhr. Kappé een herenkapsalon op het toilet bij Schiphol. Hier konden vliegtuigpassagiers voor vijftig cent gekapt en geknipt worden, zodat zij netjes het vliegtuig instapten. Met de groei van Schiphol door de jaren heen is Kappé ook gegroeid. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat zich richt op de verkoop van oa. parfum, cosmetica, zonnebrillen. Dit doen zij dus in de See Buy Fly winkels op Schiphol, maar ook op militaire bases en cruiseschepen in heel Europa.

Merk tot in de puntjes doorvertaald
Een mooi bedrijf, daar hoort eenzelfde website bij. Een website die past bij het merk en het bedrijf Kappé.

“We zijn zo’n mooi bedrijf, dat willen we ook online laten zien”

Kappé bestaat voor en door mensen, zo zeggen zij zelf. Klantvriendelijkheid staat dan ook hoog bij hen in het vaandel. Het leuke is dat ik dit direct merkte bij mijn aankomst op de trainingslocatie. Ik werd enthousiast geholpen bij het vinden van een parkeerplek en de ontvangst bij de balie was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Die kwaliteiten en het DNA van het bedrijf gaan we online doorvertalen. Zodat het een online visitekaartje is voor partners, klanten, leveranciers en natuurlijk ook de huidige en nieuwe medewerkers.

See Buy Fly store

**Conversie van sollicitanten **
De werkenbij-site is de plek voor de arbeidsmarktcommunicatie. Het draait hier om het werkgeversmerk en om (de juiste) kandidaten te overtuigen om te solliciteren. Belangrijk is dan ook, dat de website zo is ingericht dat de kandidaten een logische route volgen naar solliciteren. En dat zij op die route de gewenste informatie kunnen vinden.

Komende week starten we met de strategische en ontwerpfase. Op naar een mooi eindresultaat!