Nieuw platform voor wereldwijde marktleider in bevroren groenten en fruit

Geplaatst op 2023-03-03

Greenyard Frozen is een wereldwijde marktleider in diepvriesproducten. Zij transformeren vers geoogste groenten en fruit tot voedingsproducten die gemakkelijk kunnen worden bewaard en geconsumeerd.

Visie

Greenyard heeft als visie om levens van mensen gezonder te maken door hen te helpen om gemakkelijk, snel en op elk gewenst moment te kunnen genieten van fruit en groenten. En dat terwijl zij de natuur koesteren.

Greenyard is op dit moment een wereldwijde marktleider in bevroren groenten en fruit en hebben de ambitie om uit te breiden in Europa. Mede door de digitale versnelling die de wereld heeft gekregen in verband met COVID-19, erkennen zij dat online hier onlosmakelijk mee verbonden is en een goede en professionele online zichtbaarheid een must is om deze doelstelling te behalen.

Een product based platform

De komende jaren zal Greenyard Frozen groeien in de foodservice en retail, zowel onder hun eigen Pinguin-merk als hun private label. Om de groeiambities te realiseren, heeft Greenyard Frozen het merk Pinguin ge-rebrand en onderkent dat het belangrijk is om samen met de andere landen waar Pinguin wordt verkocht een nieuwe product based platform te realiseren. Als onderdeel van de marketing- en salesstrategie wilt Greenyard Frozen namelijk op elk moment bereikbaar zijn wanneer de klant denkt aan groente- en fruit producten.

Verschillende landen en doelgroepen

Naast het feit dat de producten van Pinguin in verschillende landen te verkrijgen zijn, hebben zij tevens te maken met verschillende doelgroepen (buyer personas) per land. Tijdens de ontwerpfase hebben we samen met Greenyard de behoeften en criteria van de verschillende persona's doorgrond. Zo hebben we o.a. te maken met inkopers van supermarktketens, consumenten en chef-koks. Doordat we de informatiebehoeften en criteria per doelgroep goed in kaart hebben gebracht, stelt dat ons designteam in staat om de perfecte gebruikerservaring te bieden door hier in de ontwerpen rekening mee te houden en de verschillende ontwerpen van het platform te toetsen bij deze doelgroepen.

Eenvoudig in gebruik

Het nieuwe platform moet de start zijn van een betere digitale marketing- en salesstrategie. Het belangrijkste doel van het platform is om de zichtbaarheid onder consumenten en inkopers te vergroten en hen te inspireren door te laten zien wat je allemaal kunt doen met bevroren groenten en fruit. Ook dient het de sales-afdeling te ondersteunen door bij te dragen aan informatieverstrekking. Om dit doel te behalen gaan wij de diversiteit aan producten die Pinguin levert en informatie over deze producten op een gebruiksvriendelijke manier presenteren, zodat de salesafdeling minder tijd kwijt is aan het beantwoorden van vragen. Uiteindelijk met als doel om meer sales te genereren en de brand awareness te vergroten.

Ontwikkeling is gestart

We zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling van de eerste versie van het nieuwe platform. Voor de ontwikkeling hebben we gekozen we voor een stapsgewijze methode, zodat we gaandeweg feedback kunnen verzamelen en Greenyard waar nodig kan (bij)sturen. Binnenkort delen we meer over de aanpak en resultaten van het nieuwe platform. Wordt vervolgd!

Meer informatie over platform ontwikkeling?

Heb je vragen over deze platform case voor Greenyard of wil je sparren over de mogelijkheden van een digitaal platform voor jouw bedrijf?

Neem dan contact op met Gert-Jan Bloem via ons contactformulier of telefonisch op 072-220 1670. Je kunt ook onze whitepaper ‘Platformisering in 2022 - Vijf belangrijke criteria’ via deze pagina op onze website downloaden.