Nieuw makelaars platform voor PUUR* Makelaars

Geplaatst op 2022-03-31

Met 7 vestigingen bedient PUUR* Makelaars inmiddels het hele noordelijk deel van de Randstad. Omdat zij continu zoeken naar mogelijkheden om te innoveren en verschillende digitale ambities hebben, hebben zij in Moose een digitale partner gevonden die hen de komende jaren gaat helpen met het realiseren van hun digitale ambities.

Visie

PUUR Makelaars hanteert een frisse en creatieve aanpak en heeft als visie om hun klanten te voorzien van de beste woonadviezen door de beste buurt en de ideale woning te matchen aansluitend op de behoeften en wensen van hun klanten.

Om deze verwachtingen waar te maken is digitale innovatie één van de belangrijkste pijlers bij PUUR Makelaars. Door slimme technologie in te zetten zijn zij in staat om vraag en aanbod sneller en beter te matchen waardoor aan- en verkopen steeds sneller plaats kan vinden. In veel gevallen zelfs nog voordat een woning officieel op de markt komt. Ook wisselen de 7 vestigingen dagelijks kennis en informatie uit, waardoor zij als eerste weten hoe de woningmarkt zich ontwikkelt en waar nieuwe kansen liggen.

Een innovatief platform

PUUR Makelaars wenst de komende jaren in te spelen op het snel veranderende makelaarslandschap, zodat zij voorop kunnen blijven lopen in de markt. Mede omdat het platform een belangrijk marketing- en saleskanaal is en digitale innovatie een belangrijke pijler is, heeft PUUR Makelaars onderkent dat het noodzakelijk is om te investeren in een compleet nieuw digitaal platform en een ‘mijn-omgeving’. In het nieuwe platform gaan we onder andere focussen op het efficiënter maken van de processen van de medewerkers van PUUR Makelaars door een koppeling te maken met RealWorks, zodat woningaanbod automatisch op de website wordt ingeladen. Daarnaast vernieuwen we de ‘mijn-omgeving’ van klanten en voorzien we het van slimme functionaliteiten om de klanten nog beter en sneller te kunnen bedienen.

Eenvoudig in gebruik

Bij zowel PUUR Makelaars als Moose staat een perfecte (gebruikers)ervaring centraal. Eén van de belangrijkste doelen is dan ook dat het woningaanbod er uit moet springen, informatie eenvoudig te raadplegen is en het platform visueel moet prikkelen, inspireren en enthousiasmeren.

Omdat PUUR Makelaars uiteenlopende diensten aanbiedt, hebben zij te maken met verschillende doelgroepen (buyer personas). Tijdens de ontwerpfase hebben we daarom samen met het projectteam de behoeften en criteria van de verschillende persona's doorgrond. Zo hebben we o.a. te maken met mensen die hun huis willen verkopen, een huis willen aankopen of laten bouwen en mensen die aankoopbegeleiding of een taxatie wensen. Doordat we de informatiebehoeften en criteria per doelgroep goed in kaart hebben gebracht, stelt dat ons designteam in staat om de perfecte gebruikerservaring te bieden door hier in de ontwerpen rekening mee te houden en de verschillende ontwerpen van het platform te toetsen bij deze doelgroepen.

Designfase is gestart

We zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling van de eerste versie van het nieuwe platform. Voor de ontwikkeling hebben we gekozen we voor een stapsgewijze methode, zodat we gaandeweg feedback kunnen verzamelen van eindgebruikers en PUUR Makelaars waar nodig kan (bij)sturen. Binnenkort delen we meer over de aanpak en resultaten van het nieuwe platform. Wordt vervolgd!

Meer informatie over platform ontwikkeling?

Heb je vragen over deze platform case voor PUUR Makelaars of wil je sparren over de mogelijkheden van een digitaal platform voor jouw bedrijf?

Neem dan contact op met Gert-Jan Bloem via ons contactformulier of telefonisch op 072-220 1670. Je kunt ook onze whitepaper ‘Platformisering in 2022 - Vijf belangrijke criteria’ via deze pagina op onze website downloaden.