Design sprints

De sleutel tot succesvolle innovatie

De (remote) Design Sprint is de snelste methode om te ontdekken of het de moeite waard is om een nieuw product of dienst te ontwikkelen of bestaande te verbeteren. In slechts vier dagen werk je jouw idee uit naar een oplossing, die je direct test bij jouw doelgroep. Zo ontdek jij wat wel en niet werkt. Snel en zonder grote investering vooraf.

Wat haal je uit deze whitepaper?

 • Waarom werkt het?
 • Hoe werkt het?
 • Wanneer zet je een design sprint in?
 • Wat levert de design sprint je op?
 • Praktijkvoorbeeld

Onderstaande organisaties gingen je voor

Download whitepaper

      Drie redenen voor een (Remote) Design Sprint

      1. Kom snel tot een oplossing

      Traditionele ontwikkelingscycli duren vaak lang. In een Design Sprint maak je snelheid en werk je in slechts vier dagen toe naar een prototype, die je direct test bij de doelgroep. De sprint stuurt het team, in een vloeiend proces, razendsnel van de kern van het probleem naar de best passende oplossing.

      2. Verminder risico’s en ontwikkelkosten

      Wereldwijd faalt ruim 60% van de digitale producten. Niet omdat het technisch niet werkt of haalbaar is, maar doordat er vaak ontwikkeld wordt op basis van aannames. Met een Design Sprint toets je in een vroeg stadium jouw ideeën en onderliggende aannames met een prototype bij je doelgroep, zodat je snel leert wat wel en niet werkt.

      3. Draagvlak zonder lange vergaderingen

      Tijdens een sprint sla je een brug tussen verschillende disciplines en stakeholders en is iedereen actief betrokken. Zo ontkom je aan ellenlange discussies aan verschillende overlegtafels en lange besluitvormingstrajecten. Met elkaar duik je in het probleem, kom je tot verrassende oplossingen en creëer je draagvlak voor de oplossing.