Reisorganisatie Doets Reizen verhoogt klanttevredenheid met Progressive Web App

Geplaatst op 2021-07-30

Voor reisorganisatie Doets Reizen hebben wij een Progressive Web App bedacht en ontwikkeld als uitbreiding op hun bestaande reisplatform. Met deze PWA hebben ruim 15.000 klanten van Doets Reizen een persoonlijke reisassistent in hun broekzak.

Dankzij de PWA techniek is deze ‘mijn omgeving’ ook zonder internet te gebruiken door de reizigers van Doets Reizen. Zo kan de reiziger bijvoorbeeld in het vliegtuig zijn volledige reisgegevens, dag-tot-dagprogramma, vlucht- en hotelinformatie inzien.

Reiziger Doets Reizen: ‘De reis en de routebeschrijvingen zien er heel mooi uit! En heel handig dat je de bezienswaardigheden die je onderweg wilt zien meteen aan de route kunt toevoegen.’

Ook hebben wij de PWA voorzien van een innovatieve functionaliteit die suggesties over bezienswaardigheden en hotspots geeft. Via de app kun je deze suggesties met één druk op de knop toevoegen aan je reis. Stel je staat midden in de Grand Canyon of Las Vegas, dan geeft deze PWA jou op basis van jouw GPS locatie tips en suggesties van bezienswaardigheden en hotspots tot op een paar meter nauwkeurig!

Progressive Web App Doets Reizen mijn omgeving voor klanten

Voordelen van de Progressive Web App

  • De klanten van Doets Reizen kunnen de applicatie zowel op hun desktop, tablet als mobiel gebruiken.
  • Een groot deel van de app is offline te gebruiken. Wel zo handig voor jouw klanten als zij op locaties komen waar geen of slecht internet is. Hoge telefoonrekeningen worden hiermee voorkomen!
  • De keuze voor een PWA heeft geresulteerd in een aanzienlijke besparing op de ontwikkelkosten. Met name omdat we alle functionaliteiten in één universele applicatie hebben ontwikkeld geschikt voor desktop, tablet en mobiel. Bij een native app hadden we ook een iOS & Android applicatie moeten ontwikkelen.
  • Bij het doorvoeren van verbeteringen en updates zijn deze direct beschikbaar voor de gebruikers. Bij een native app moet je zowel voor iOS als Android een nieuwe app versie indienen die goedgekeurd moet worden door Apple en Google. Dit resulteert niet alleen in extra ontwikkelkosten; ook de gebruikers moeten eerst een nieuwe appversie downloaden.

Meer informatie over een PWA?

Heb je vragen over deze PWA case voor reisorganisatie Doets Reizen of wil je sparren over de mogelijkheden van een Progressive Web App voor jouw bedrijf?

Neem dan contact op met Gert-Jan Bloem via [email protected] of 072-220 1670.