Ondersteuning thuisonderwijs via 'De Talentcirkel Thuis'

Geplaatst op 2020-04-14

Om leerkrachten en ouders te ondersteunen bij het thuisonderwijs, bundelden wij de krachten met onderwijsorganisatie SaKS. Samen lanceerden we het platform 'De Talentcirkel Thuis'.

Het thuisonderwijs is een nieuwe situatie. Zowel voor de leerlingen, ouders als de leerkrachten. Om leerkrachten en ouders hierin te ondersteunen, lanceerden we 'De Talentcirkel Thuis'. Een platform met korte videoclips vol leuke en leerzame activiteiten die ingezet kunnen worden bij thuisonderwijs. Van rekenles op muziek tot creatief met wc rollen…er is voor ieder wat wils. Via dit platform kunnen leerkrachten o.a. talenten uitnodigen voor een online gastles in hun virtuele klaslokaal.

Benieuwd? Check www.detalentcirkel.nl/online-lessen

Overzicht van videoclips op De Talentcirkel

Van het klaslokaal naar online
De Talentcirkel bestaat uit mensen rondom scholen die hun talent en expertise willen inzetten voor leerlingen. Lesgeven is een vak voor professionals, maar er zijn veel mensen waar leerlingen iets waardevols van kunnen leren. Via het platform kunnen scholen en talenten elkaar vinden. Voorheen gaven de talenten hun gastlessen in het klaslokaal. Nu is dat verplaatst naar de virtuele klaslokalen.

Talenten geven les aan leerlingen