Nieuwe collega: José

Geplaatst op 2023-05-12

Het is weer zover, een nieuwe aanwinst voor het Moose team! José is als ervaren product owner & projectleider een welkome versterking en gaat haar jarenlange ervaringen in de praktijk brengen om onze projecten in goede banen te leiden!

José, wat deed je voordat je bij Moose aan de slag ging?

Voordat ik bij Moose kwam, werkte ik bij een taalschool die Nederlandse lessen verzorgt voor anderstaligen. Denk aan inburgeringscursussen of taal op de werkvloer.

Waarom ben je uiteindelijk overgestapt naar een digitaal bureau?

Hoewel ik ben opgeleid als docent, rolde ik bij mijn vorige werkgever al snel in een coördinerende functie en van daaruit werd ik uiteindelijk verantwoordelijk voor het extern laten ontwikkelen van een grote bedrijfsapplicatie. Ik vond dat werk zo leuk dat het voor mij een logische stap was om mij verder te ontwikkelen in die richting. Daarbij heb ik bewust gezocht naar een relatief kleine agency, met de Noord-Hollandse combinatie van nuchterheid en humor.

Hoe kijk je terug op jouw eerste maand bij Moose?

Voor mijn contract inging mocht ik al mee op het teamuitje, dus dat begon al goed. Op mijn eerste werkdag werd ik super leuk verwelkomd, met mijn foto op het grote scherm, ballonnen, slingers en taart. Er was een uitgebreid programma voor de eerste week met veel tijd om alle collega’s persoonlijk te leren kennen. Van daaruit kreeg ik langzamerhand steeds meer te weten over Moose zelf, de processen, klanten en projecten. Al met al een heel fijne start zo!

Waar ben je van onder de indruk of het meest enthousiast over?

Dat zijn zo veel dingen! Ik heb veel respect voor hoe dit bedrijf wordt geleid door de 4 mannen van het management team, voor de heldere koers en ambities die zij hebben neergezet, maar ook voor de structuur waarmee zij bijvoorbeeld alle meetings hebben vorm gegeven. En natuurlijk de toffe projecten. Daarnaast geniet ik intens van de grappen aan de lunchtafel.

‘Drummen en zingen tegelijk schijnt best moeilijk te zijn. Het is sowieso moeilijk om te zingen en een instrument te bespelen tegelijk.’ ‘Saxofoon spelen en zingen is pas moeilijk!’
(Hier had je bij moeten zijn waarschijnlijk, sorry 😉)

Waar kijk je naar uit?

Ik kijk ernaar uit om vanaf de zijlijn mijn bijdrage te leveren aan de realisatie van alle projecten voor onze klanten, op zo’n manier dat de klant er blij van wordt, de developers op een fijne manier hun werk kunnen doen en Moose kan blijven groeien.

Wat heb je opgenomen in jouw persoonlijke ambitieplan voor het komende jaar bij Moose?

Onder andere om meer te leren over de verschillende agile methodieken, met als doel om daar ook componenten van in te zetten binnen Moose, zodat we ons werk nog beter en efficiënter kunnen doen. Scrum ken ik al aardig vanuit mijn rol als product owner voorheen, maar er zijn nog andere interessante frameworks en methodieken.

Hoe ziet jouw ideale toekomst er bij Moose volgens jou uit?

Ik hoop dat ik hier ook weer jarenlang werkplezier ga hebben en kan meegroeien met de organisatie. Ik ben benieuwd wat er binnen Moose op mijn pad zal komen in de toekomst!

En tot slot: welke lunch vond je het lekkerst bij Moose tot op heden?

Met stip op 1 de cheeseburgers die collega’s Bas en Menno hebben gemaakt tijdens de sparkday, op de voet gevolgd door de ‘döner-fridays’.

Cheeseburger Moose Friday