Haal meer resultaat en voldoening uit je werkdag met Floow

Geplaatst op 2021-09-24

Volgens mij kent iedereen het gevoel wel, je staat vroeg op, vol goede moed om te beginnen aan een taak die veel focus van je verlangt. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een offerte of een lastige mail. Je pakt een bak koffie, gaat zitten en dan moet je dag beginnen.

Alles staat klaar om aan die ene taak te werken en op het moment dat je echt goed in je focus komt, beginnen de afleidingen. Je telefoon begint te trillen en je gaat toch even snel kijken welk berichtje binnen is gekomen. Vervolgens zie je een e-mail van die belangrijke klant in je scherm komen en die kan je toch niet laten wachten? Nog een nieuwe koffie dan maar en we kunnen weer.

Nu zijn we eindelijk klaar om te beginnen aan die ene taak. Je bent nog geen kwartier bezig en je collega komt naar je bureau om te vragen hoe je weekend is geweest. Het liefst wil je gewoon doorwerken, maarja, het is goed bedoeld en dus maak je het praatje. Dit soort onderbrekingen lijken onschuldig, maar hebben een groot effect op ons brein. ‘Elke keer als je wordt afgeleid, moet je brein haar aandacht verdelen. Uit onderzoek is gebleken dat we tot wel 86 minuten aan productiviteit verliezen met meer stress en vaker ziek zijn als gevolg. Afijn, aan het einde van de dag heb je de taak niet afgekregen en heb je het gevoel dat je niets hebt gedaan die dag. Wat je mist? Deep Work.

Volgens Cal Newport, die hier een boek over heeft geschreven, is deep work een manier van werken waarin je niet wordt afgeleid en zeer geconcentreerd kan werken aan een taak. Op deze manier kun je je cognitieve capaciteiten tot het uiterste drijven en complexe taken uitvoeren. Deze manier van werken zorgt zelfs voor meer voldoening, en wie wil dat nou niet?

Bij Moose is het niet vreemd om complexe IT taken te moeten uitvoeren en daarvoor is Deep Work erg belangrijk. Vandaar dat er een oplossing bedacht is om te zorgen dat mensen niet worden gestoord als ze in deze ‘state of mind’ aan het werk zijn.

Wij van Moose presenteren: Floow!

Floow is een tool die je collega’s laat weten dat jij geconcentreerd aan het werk bent en absoluut niet gestoord wilt worden. Door je telefoon op een van de 2 functies te leggen zien collega’s direct of je aanspreekbaar bent of liever met rust gelaten wilt worden.

Floow sparkday bureau - Moose Agency

Hoe werkt het?

Elk bureau heeft een label waar 2 NFC stickers in zitten, 1 voor de Deep Work modus genaamd de Einstein en een optie voor de Steve Irwin modus waarin je beschikbaar bent voor je collega’s. De NFC stickers zijn gelinked aan een digitale plattegrond, op deze plattegrond zie je precies waar je collega’s zitten en welke status ze hebben.

Floow sparkday kantoor - Moose Agency

Hoe komen ze erop?

Moose is niet zomaar een IT bedrijf maar een partner voor hun klanten. Door goed advies en nieuwe technieken zorgen wij ervoor dat onze klanten voorop blijven lopen in hun vakgebied. Dit kunnen wij alleen bereiken door zelf te innoveren, investeren en onszelf te blijven uitdagen. Vandaar de Sparkday! Op deze dag is het hele team van Moose betrokken bij een klein project met een technologie die bij het team nog niet bekend is. Deze Sparkday stond in het teken van de NFC technologie, in de ochtend hebben wij een brainstorm over de mogelijkheden en komen wij gezamenlijk tot een idee, vervolgens gaat iedereen aan de slag met dit project om hier binnen 1 dag een werkend product van te maken.