De maand augustus stond weer in het teken van een innovatieve sparkday

Geplaatst op 2022-08-15

Het digitale landschap verandert snel. Wij willen niet alleen meeveranderen; wij willen een belangrijke rol spelen in het voortstuwen en het vormgeven van deze verandering. Daarnaast willen wij onze klanten maximaal laten profiteren van de technische ontwikkelingen van morgen.

Als onderdeel van onze ‘innovatieregel’ – de regel die er voor zorgt dat iedereen binnen Moose 10% van zijn tijd besteedt aan het opdoen van nieuwe kennis – is de Sparkday de innovatie-aanjager binnen Moose en staat volledig in het teken van het loslaten van de creatieve geest, met als doel om onze kennis te verrijken en de laatste technologische ontwikkelingen te verkennen.

De Sparkdays zijn maandelijks terugkerende dagen waarin het hele team een volledige dag de tijd krijgt een innovatief onderwerp te onderzoeken, eigen te maken en toe te passen in een klein project. Anders dan we gewend zijn, benaderen we tijdens de Sparkday de wereld niet vanuit behoefte van de mens maar vanuit wat er op dit moment mogelijk is op technisch vlak. Op deze dag heeft het team de ruimte om zich naar eigen inzicht te verdiepen in nieuwe technieken die aan de horizon verschijnen en wellicht waardevol kunnen blijken bij de oplossingen die we onze klanten bieden.

Sparkday Moose augustus 2022

In de week vóór de geplande Sparkday kiezen we 1 of 2 technologieën uit die vernieuwend, onbekend, baanbrekend en mogelijk waardevol kunnen zijn. Zo hebben wij in het verleden de Blockchain technologie onderzocht en een proof-of-concept gemaakt van een applicatie gebasseerd op de Blockchain technologie. Tot aan experimenten met Machine Learning, chatbots en Internet of Things.
Vervolgens stellen we op de dag zelf één of meerdere teams samen die zelf een project verzinnen met een tastbaar resultaat. Daarna duikt het team van designers, developers en projectmanagers de materie in en bouwt binnen een dag een tastbaar product waarin de gekozen techniek centraal staat. Dit wordt aan het einde van de dag onder het genot van een biertje gepresenteerd aan de rest van het team en wordt de opgedane kennis besproken.

De Sparkday heeft ons veel gebracht. Op de eerste plaats natuurlijk inzicht in wat de technologische mogelijkheden van morgen zijn, wat ons in staat stelt voorop te blijven lopen. Waardoor wij onze klanten continu kunnen adviseren en voorzien van de nieuwste technologie. Daarnaast versterkt het de creatieve geest en onze capaciteit om outside-the-box te denken. En last but not least, het is gewoon enorm leuk, een dag met veel innovatie en weinig regels en kaders!