Aan de slag voor Cultuurprimair

Geplaatst op 2014-11-17

Mediamoose en Cultuurprimair gaan de samenwerking aan! Cultuurprimair is een samenwerkingsverband tussen scholen, gemeentes en cultuuraanbieders voor het primaire onderwijs. Het doel is een nieuw platform te ontwikkelen wat scholen én kunstenaars/cultuuraanbieders in staat stelt om samen een zo goed mogelijk pakket cultuureducatie samen te stellen.

Het platform, wat al enige geschiedenis heeft, maar nooit haar volle potentie heeft bereikt bestaat uit twee onderdelen; Cultuurprimair én De Culturij. Het idee is om deze twee onderdelen binnen het nieuwe platform samen te brengen tot één community waar aanbod gepresenteerd, gezocht en gevonden kan worden. Daarnaast zal het platform faciliteren in het samenbrengen van cultuuraanbieders en afnemers. Binnen De Culturij, wat straks volledig geïntegreerd zal zijn, kunnen scholen, ICCers, aanbieders en uitvoerders samenwerken aan nieuw passend aanbod.

Het is aan Mediamoose de taak om het online landschap zo in te richten dat alle gebruikers op een eenvoudige en intuïtieve wijze gebruik kunnen maken van het platform. Hierbij leggen we de focus op de usability en de eenvoud waarin de functionaliteiten zijn vormgegeven. De algehele User Experience staat hierbij centraal. We werken vanuit een User Centered Design (UCD) principe waarbij de gebruiker ten allen tijde centraal staat. Onder deze gebruikers vallen voor ons ook de beheerders van het platform en niet alleen de bezoekers.

Daarnaast is het een spannende uitdaging om de grote hoeveelheid content te structureren, zodat de informatiebehoefte van elke type gebruiker optimaal beschikbaar is. Hierbij ligt het succes in een goed georganiseerde strategisch fase waarbij iedereen, die mogelijk nuttige input kan leveren, betrokken wordt. Wij zijn ervan overtuigd dat Mediamoose dé partij is om samen met het team van Cultuurprimair een fantastisch product neer te zetten, wat klaar is voor de toekomst en de culturele ontwikkeling binnen het primair onderwijs duurzaam zal verbeteren.

We houden u op de hoogte van de voortgang!