5 redenen waarom organisaties kiezen voor maatwerk bedrijfssoftware

Geplaatst op 2024-05-31

Het gebruiksgemak dat grote organisaties als Coolblue, Uber en Apple bieden, is voor veel consumenten de norm geworden. Zoals directeur zakelijk Herman Tange van ING ooit zei: ‘De laatste en beste ervaring bij bedrijf A, wordt de minimale standaard voor bedrijf B’.

Het is daarom van belang om te beseffen dat jouw klanten verwachten dat je dienstverlening en producten naadloos en geautomatiseerd verlopen, het liefst 24/7. De positieve ervaringen die jouw doelgroep opdoet tijdens het gebruik van producten of diensten bij andere bedrijven, vormen het uitgangspunt bij het gebruik van
jouw product of dienst. Daarnaast verwachten gebruikers ook dat deze ervaring elke dag een beetje beter wordt.

Met bedrijfssoftware, ook wel enterprise app of bedrijfsapplicatie genoemd, automatiseer je bedrijfsprocessen, ontsluit je relevante data vanuit je backoffice systemen en digitaliseer je de interacties met je klant. De mogelijkheden zijn eindeloos doordat software applicaties in alle branches ingezet kunnen worden. Dit stelt jou als organisatie in staat om een optimale klantervaring te bieden én de werkdruk bij jouw medewerkers te verlagen door handmatige en repeterende handelingen te digitaliseren.

Voordelen voor jouw organisatie

Voor veel organisaties reiken standaard bedrijfsapplicaties of software oplossingen niet ver genoeg omdat het een uitdaging is om ze te laten aansluiten op hun unieke bedrijfsprocessen. Of simpelweg omdat zij iets voor ogen hebben wat nog niet bestaat. Om die reden biedt bedrijfssoftware op maat die jij kunt aanpassen aan jouw wensen en behoeften verschillende voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Tijd- en kostenbesparing

Tijdsbesparing is één van de voornaamste redenen waarom organisaties voor software op maat kiezen. Door handmatige- en repeterende taken te digitaliseren en automatiseren neem je mensen werk uit handen. Zo kunnen jouw mensen zich richten op zaken die er écht toe doen, waardoor jouw organisatie meer werk kan verzetten met dezelfde hoeveelheid medewerkers.

Concurrentievoordeel

Ondanks dat elke organisatie met ‘standaard’ bedrijfsprocessen te maken heeft, is elk bedrijf uniek. Standaardoplossingen zijn niet altijd voldoende om onderscheidend te worden, zijn en blijven. Software op maat levert jouw organisatie een concurrentievoordeel op doordat je unieke en vernieuwende functionaliteiten kunt bieden die niet beschikbaar zijn in bestaande software oplossingen. Dit is één van de redenen waarom organisaties voorop lopen in hun markt: ze kunnen sneller innoveren en continu voldoen aan de veranderende behoeften van hun medewerkers en klanten.

Optimale ondersteuning van jouw bedrijfsvoering

In standaard bedrijfssoftware is het vaak kostbaar of onmogelijk om onderscheidende bedrijfsprocessen of functionaliteiten op maat in te richten. Onze visie is daarom dat maatwerk software onderdeel moet zijn van een groter geheel binnen het digitale landschap van jouw organisatie. Namelijk een samenspel
van mensen, processen en bestaande bedrijfssoftware, data en machines. Door maatwerk software naadloos te laten samenwerken met bestaande systemen zorgt dit voor een optimale bedrijfsvoering.

Integreerbaar met andere systemen

Maak je gebruik van bestaande software van derden, zoals bijvoorbeeld een boekhoudpakket van Exact, een betalingssysteem of een ERP systeem zoals SAP of Microsoft Dynamics? Bij maatwerk software heb je zelf invloed op de functionaliteiten en koppelingen die gerealiseerd worden. De software wordt namelijk zo ontwikkeld dat deze naadloos aansluit bij jouw huidige – en toekomstige – bedrijfsprocessen en systemen waardoor je niet alles op maat hoeft te ontwikkelen.

Zo hebben wij voor onze klant Doets Reizen een klantportaal op maat ontwikkeld waarmee hun medewerkers en klanten tijdens het samenstellen van hun droomreis realtime hotel- en vliegticketprijzen kunnen inzien. Voorheen moesten de medewerkers deze informatie handmatig berekenen en opvragen uit diverse systemen van leveranciers en middels een creditcard boeken. Vanwege een naadloze integratie met externe services komt hier geen mensenwerk meer aan te pas en kunnen vliegtickets direct worden geboekt.

Doets Reizen klantportaal vliegtickets boeken

Minder fouten en hoge medewerkerstevredenheid

Zonder foutloze input, geen foutloze output. Door te kiezen voor maatwerk software kun je een gebruiksvriendelijke interface ontwerpen dat medewerkers en klanten op een eenvoudige manier helpt om gegevens in het juiste formaat in te voeren en repetitieve en foutgevoelige taken te automatiseren. Dankzij realtime gegevensvalidatie worden fouten of inconsistenties direct gesignaleerd en onmiddellijk gecorrigeerd. Dit zorgt direct voor aanzienlijke kostenbesparingen en hogere medewerkerstevredenheid omdat jouw mensen geen frustratie meer hebben en tijd kunnen besteden aan zaken waar zij goed in zijn.

Ik ben Bas Plomp.

Wekelijks schrijf ik over uitdagingen van organisaties op gebied van bedrijfssoftware, en over de voordelen en oplossingen die bedrijfssoftware kan bieden.

Heb je een strategisch vraagstuk of wil je een keer van gedachten wisselen? Neem dan telefonisch contact met me op via 06 27 38 15 10 of stuur mij een e-mail naar [email protected].