5 redenen waarom bedrijven succesvoller zijn als zij digitaliseren

Geplaatst op 2023-01-16

In deze snel veranderende wereld hebben bedrijven die digitalisering omarmen meer kans op succes dan bedrijven die dat niet doen. Sterker nog, uit het MITSloan Management Review blijkt dat organisaties die digitale innovatie omarmen 48 procent meer omzet en taxatiewaarde weten te behalen dan vergelijkbare bedrijven zonder digitaal savvy executive teams.

Overigens betekent ‘Digitaal savvy zijn’ dat je begrijpt dat het omarmen van technologie impact heeft op de lange termijn. Idealiter is meer dan de helft van het executive team digitaal savvy.

Automatisering kan bedrijven helpen hun efficiëntie te vergroten, kosten te verlagen, kwaliteit te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen. Hieronder staan vijf redenen beschreven waarom bedrijven succesvoller zijn als ze automatiseren:

  • Verhoogde efficiëntie: digitalisering helpt bedrijven hun processen te stroomlijnen waardoor de tijd en moeite dat nodig is om taken uit te voeren wordt verminderd. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en kortere doorlooptijden. Dit resulteert dat organisaties meer klanten in minder tijd kunnen bedienen.
  • Kostenbesparing: dankzij automatisering kunnen organisaties de arbeidskosten verlagen door handmatige en repeterende taken overbodig te maken. Bovendien kunnen geautomatiseerde systemen bedrijven helpen de kosten van verkochte goederen te verlagen door de nauwkeurigheid en snelheid van hun processen te verbeteren. Dit resulteert dat het kostenverschil met bijvoorbeeld China veel kleiner wordt.
  • Verbeterde kwaliteit: klanten zoeken uiteindelijk leverbetrouwbaarheid. Met geautomatiseerde systemen kunnen bedrijven de kwaliteit van hun producten of diensten verbeteren door menselijke fouten te verminderen en de consistentie te vergroten. Dit resulteert in hogere leverbetrouwbaarheid met meer tevreden klanten en een betere reputatie voor het bedrijf.
  • Concurrentievoordeel: Bedrijven die hun processen automatiseren zijn beter uitgerust om te concurreren met andere bedrijven in hun branche. Zeker nu de lange aanvoerketens regelmatig verstoord raken. Automatisering helpt bedrijven sneller en efficiënter nieuwe producten of diensten te creëren waardoor ze een concurrentievoordeel op de markt krijgen.
  • Schaalbaarheid: dankzij automatisering kunnen bedrijven hun productie makkelijker opschalen zonder dat er meer personeel nodig is. Dit betekent dat naarmate de vraag naar de producten of diensten van een bedrijf toeneemt, het zijn activiteiten gemakkelijk kan uitbreiden om aan die vraag te voldoen.

Kortom, automatisering kan bedrijven helpen de efficiëntie te vergroten, de kosten te verlagen, de kwaliteit te verbeteren, een concurrentievoordeel te behalen en de activiteiten gemakkelijk op te schalen. Bedrijven die hun processen automatiseren, zijn beter uitgerust om te concurreren in de huidige snel veranderende wereld en hebben meer kans op succes op de lange termijn. Naarmate de automatiseringstechnologie zich verder ontwikkelt, zullen steeds meer bedrijven automatisering gebruiken om hun efficiëntie en concurrentievermogen te vergroten.