24/7 advies op maat door inzet chatbot

Geplaatst op 2020-11-16

Mastermate is een technische groothandel, die gaat voor een 9+ klantervaring. Zij zagen kansen om hun dienstverlening te verrijken door de inzet van een chatbot. Samen onderzochten we de mogelijkheden van chatbots voor hun dienstverlening.

Terug naar de basis
Waar wil Mastermate een chatbot voor inzetten? Wat is hun primaire doelgroep en welke rol moet het krijgen binnen de website en dienstverlening? In een interactieve workshop met het Mastermate team beantwoorden we deze vragen. Mastermate wil klanten 24/7 advies kunnen geven met een chatbot.

Gesprek tussen computer en klant
De Mastermate klant gaat nu in gesprek met de technisch adviseur voor klusadvies. Straks kan dat 24/7 en op afstand via de computer. Dan voert de klant het gesprek met de chatbot (AI). Een belangrijk startpunt was dus ook de technisch adviseur en het gesprek dat hij voert met de klant.

Data is key
Om een advies te kunnen geven moet een chatbot weten wat er speelt. De chatbot moet gevoed worden met alle informatie die nodig is om de juiste vragen te stellen, advies te geven en het gesprek te voeren. We hebben uitgewerkt welke data essentieel is voor een werkende chatbot en advies gegeven hoe deze data opgeslagen kan worden binnen de verschillende databases en systemen van Mastermate.

Van standaardoplossing tot maatwerk
Er zijn verschillende manieren om een chatbot te maken.

  1. SaaS oplossingen: voor een vast bedrag per maand heb je een ‘standaard’chatbot die bepaalde functionaliteiten heeft.
  2. Maatwerk: alles op maat gemaakt voor jouw organisatie.

Voor Mastermate hebben we gekeken naar een zo efficiënt mogelijke manier voor de ontwikkeling. We zijn uitgekomen op een standaard SaaS oplossingen die de Natural Language Processing (NLP) en AI logica bevat. Wij ontwikkelingen daarbij API koppelingen, zodat de chatbot gekoppeld kan worden aan de specifieke databases van Mastermate en de website.

Advies vragen via mobiel aan een chatbot

Meer weten over de inzet en mogelijkheden van chatbots?
Laat je gegevens hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en bespreken we samen de mogelijkheden.