Cases

De Waag

Verbetering behandelkwaliteitdoor innovatieve e-health app

Klant
GGZ-centrum De Waag
Branche
Gezondheidszorg
Services
  • Strategie & Advies
  • Customer Experience & Design
  • Technologie & Development
De Waag

Behandelkwaliteit verbeteren

De Waag is het grootste centrum voor ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Nederland. In de forensische GGZ zijn veel cliënten met agressieproblemen. Gesprekken in de behandelkamer zijn vaak onvoldoende om stress en boosheid te behandelen. Om de behandelkwaliteit te verbeteren, daagde De Waag ons uit een E-health oplossing te ontwikkelen waarmee cliënten in hun eigen omgeving, en in de situatie waarin zij stress ervaren, leren omgaan met spanningen.

Verbinding tussen app en weareables

De GRIP app is een app (iOs en Android) die verbinding maakt met wearables zoals hartslagsensoren in een pols- of borstband. Via wetenschappelijke formules ontwikkelden we software die deze waarden uit de wearables omzet naar een indicatie voor stress. Als de stress of boosheid van een cliënt oploopt, geeft de GRIP-app een signaal af en biedt het op maat gemaakte oefeningen. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen kan de cliënt realtime zijn of haar stressniveau zien veranderen naar een gezond niveau.

Joan van Horn

Senior onderzoeker de Waag

avatar

Als forensische zorginstelling zijn we de uitdaging aangegaan om een nogal complexe app te ontwikkelen voor onze cliënten. De samenwerking met Moose was fijn en inspirerend. Ze leveren kwaliteit, zijn transparant, maken een extra slag indien nodig en altijd met een vleugje humor.”

Eenvoudig in gebruik voor cliënten en behandelaren

Door de eenvoudige interface is de app heel eenvoudig in gebruik voor cliënten en behandelaren. Het stressniveau is visueel inzichtelijk voor de cliënten en zij worden op intuïtieve wijze geholpen om hun stressniveau en boosheid te controleren via op maat gemaakte oefeningen. Via een uitgebreid dashboard kunnen de behandelaren eenvoudig behandelmethodes testen en de voortgang van de behandeling real-time inzien.

avatar

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ik help je graag verder en kan je alles vertellen over onze projecten en werkwijze!