Dit levert een Design Sprint op

Geplaatst op 2020-10-30

Een Design Sprint vraagt vier dagen investeren. Maar wat levert je dat nou precies op? Wij zetten de vijf belangrijkste opbrengsten van de Design Sprint voor je op een rij.

1. Waardevolle inzichten en feedback van experts en gebruikers
Zowel experts en stakeholders als de eindgebruikers zijn actief betrokken bij een Design Sprint. Met elkaar duik je in de uitdaging en kom je vaak tot (verrassende) oplossingen en invalshoeken. Ook ontvang je direct feedback van de eindgebruikers, zodat jij weet waar zij wel en niet op zitten te wachten.

2. Lager investeringsrisico
In een Design Sprint test je al in een heel vroeg stadium, zonder grote investering, bij de eindgebruikers of jouw idee wel of niet werkt. Het voorkomt dus dat je investeert in een product waar niemand op zit te wachten of dat je na de ontwikkeling van het product nog flink moet investeren in aanpassingen omdat het niet prettig werkt.

3. Basis voor gedetailleerd ontwikkelplan
In vier dagen werk je jouw idee uit tot een prototype (demoversie van jouw idee), die je direct test bij echte gebruikers. Zo weet je na een Design Sprint hoe het product eruit moet zien, wat het moet kunnen en dus wat je precies moet ontwikkelen. Kortom, een goed startpunt om een daadwerkelijk gedetailleerd plan te maken voor de ontwikkeling van het product, inclusief tijdspad en budget. Zonder verrassingen achteraf.

4. Draagvlak
In een Design Sprint zitten alle belangrijke stakeholders aan tafel. Iedereen is actief betrokken en samen duik je in het probleem en de oplossingen. Zo creëer je direct draagvlak voor het idee en/of de oplossing. Verder maakt het prototype jouw idee heel tastbaar, wat jou helpt bij het overtuigen van je stakeholders en directie. Ook laten de testresultaten zien dat jouw idee de moeite waard is om in te investeren. Zo ontsnap je aan ellenlange discussies op basis van aannames. En weet jouw directie waar ze ja of nee op zegt.

Alle teamleden plakken hun ideeën op het bord

5. Snelheid
Last but not least...snelheid. Traditionele ontwikkelcycli duren vaak lang. In een Design Sprint maak je in korte tijd abstracte ideeën concreet, vind je oplossingen voor problemen waar je normaal niet verder mee komt en ontvang je feedback van jouw doelgroep. Razendsnel en effectief.

Meer weten?
Wil je meer weten over de inzet en voordelen van een Design Sprint voor jouw organisatie of bedrijf? Laat hier een bericht achter, dan nemen we contact met je op.