Design Sprints

De sleutel tot succesvolle innovatie.

Heb je een idee voor een nieuw digitaal product of dienst of wil je een bestaande verbeteren? En wil je snel testen of jouw doelgroep hier wel op zit te wachten? De (Remote) Design Sprint biedt oplossing.

design sprint

(Remote) Design Sprint brochure

      Deze partijen gingen je voor.

      Drie redenen voor een (Remote) Design Sprint

      1. Kom snel tot een oplossing

       Heb je een probleem of zie je een kans? Met een Google Design Sprint werk je in gestructureerde stappen tot een gevalideerde oplossing.

      2. Van idee tot prototype

       Heb je een idee voor een nieuw concept? Met een Google Design Sprint bepaal je gestructureerd welke onderdelen het belangrijkst zijn en zet je dit om in een prototype.

      3. Ontvang feedback binnen 5 dagen

       Gedrag van jouw doelgroep bewijst of het product aansluit op hun verwachtingen. Bespaar maanden werk door binnen 5 dagen je prototype te testen bij de doelgroep.

      Lees hoe een Design Sprint jouw bedrijf vooruit helpt

      Download brochure

      Waarom kiezen voor een Design Sprint?

      1. Verminder risico’s en ontwikkelkosten

       In een Design Sprint test je al in een heel vroeg stadium, zonder grote investering, bij de eindgebruikers of jouw idee werkt. Het voorkomt dus dat je investeert in een product waar niemand op zit te wachten of dat je na de ontwikkeling van het product nog flink moet investeren in aanpassingen omdat het niet prettig werkt.

      2. Kortere ontwikkelcyclus

       Traditionele ontwikkelingscycli duren vaak lang. In een Design Sprint werk je in slechts vier dagen toe naar een prototype, die je direct test bij de doelgroep. Razendsnel en effectief.

      3. Draagvlak

       Tijdens een Sprint zitten alle belangrijke stakeholders aan tafel en is iedereen actief betrokken. Zo ontkom je aan ellenlange discussies aan verschillende overlegtafels en lange besluitvormingstrajecten. Met elkaar duik je in het probleem, kom je tot verrassende oplossingen en creëer je draagvlak voor de oplossing.

      Ontdek de waarde van een Design Sprint voor jouw bedrijf

      Download brochure

      Wanneer zet je een Design Sprint in?

      1. Je hebt een idee voor een nieuw product of dienst

       Met een Design Sprint maak je jouw idee in no-time tastbaar en weet je binnen een week of jouw idee werkt bij de doelgroep. Zo ontdek je of het de moeite waard is om te investeren of dat bijsturing nodig is.

      2. Je wilt een bestaand product of dienst verbeteren

       Als je een Design Sprint inzet om een bestaand product te verbeteren, is het belangrijk om een duidelijke uitdaging te definiëren. Doorgaans kun je dit afleiden uit feedback van gebruikers en beschikbare statistieken. Je hebt bijvoorbeeld ontdekt dat veel van jouw online bezoekers afhaken bij het afronden van hun boeking. In dat geval kan het boekingsproces op de website worden verbeterd, waardoor het aantal boekingen en omzet zal stijgen.

      3. Je zoekt een oplossing voor een complex businessvraagstuk

       Een Design Sprint is bij uitstek geschikt om in korte tijd (creatieve) oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken. Via een gestructureerde methode duik je, samen met de doelgroep en stakeholders, in het vraagstuk en kom je tot creatieve oplossingen. Zo leer je snel wat wel en niet werkt en kom je tot een gedragen oplossing.

      Ontdek wat een Design Sprint oplevert

      Download brochure